עולם העיצוב כמרקחה. תוכנות בינה מלאכותית שנכנסו לעולמנו בחודשים האחרונים מסוגלות לייצר בשניות ספורות תוצרים שמעצבים ומאיירים עמלים עליהם במשך ימים.
הרשת געשה לפני מספר שבועות כאשר מורה להיסטוריה העלה פוסט ובו סיפור שבחמש דקות בלבד, הפך למעצב גרפי ואף הצליח למכור את "עבודתו" ללקוח דרך אתר פייבר.
מיד קמו קולות זעקה שניבאו את סופו של מקצוע העיצוב ורמזו שכולנו צריכים לחשוב על הסבה מקצועית. יש שמועות שחסרים סדרנים ברמי לוי.
יש מקום להבין שהחשש של מעצבים שתוכנת בינה מלאכותית (AI) תחליף אותם בסופו של דבר ותיטול את עבודתם, אינו חשש מופרך, שכן טכנולוגיית הבינה המלאכותית כבר עשתה צעדים משמעותיים בתחומים כמו תרגום, שירות לקוחות ואפילו משימות יצירתיות כמו כתיבת שירה והלחנת מוזיקה. עם זאת, במקום לחשוש מבינה מלאכותית, אפשר לראות בכך הזדמנות לשפר את עבודתנו ולהפוך אותה ליעילה יותר.
זוכרים את הימים בהם מעצבים גרפיים נעזרו בשירותיהם של ביצועיסטים? אם אתם צעירים שעוד לא יבש להם החלב על השפתיים, אתם מן הסתם לא זוכרים, אבל אם אתם קשישים כמוני, משהו מצלצל לכם מוכר.
מדובר באותו דור נפילים של מעצבים שהוכשרו בתקופה בה מעצבים עוד עבדו עם שולחנות סרטוט ורפידוגרף. כשתוכנות העיצוב נכנסו לשוק, אותם מעצבים לא ידעו איך לעבוד איתן וגם לא היה להם כוח להתחיל ללמוד, אז הם שכרו את שירותיהם של ביצועיסטים צעירים. אותם ביצועיסטים, שידעו לתפעל את קורל דרו, פוטושופ ופריהנד, תפקדו כיד על העכבר ותו לא. המעצב היה יושב לידם ואומר להם "תזיז את זה שלושה מילימטר למטה", "תבהיר את הגוון בחמישה אחוז" וכו'. הביצועיסט יצר בפועל את העבודה אך הוא עשה זאת רק ברובד הטכני. המוח היצירתי מאחורי העבודה היה של המעצב. הוא זה שהביא את הידע, ההבנה והנדבך הרעיוני.
אחד החששות העיקריים לגבי AI בעיצוב גרפי הוא שהיא יכולה ליצור עיצובים מהר יותר וזול יותר מאשר מעצב אנושי. אמנם זה נכון שבינה מלאכותית יכולה ליצור במהירות מספר רב של אפשרויות לעיצוב, אבל לא סביר שהיא תהיה מסוגלת להתאים לניואנסים, ליצירתיות ולמודעות התרבותית שמעצב אנושי מביא לשולחן. תוכנת בינה מלאכותית היא הטובה ביותר בהשלמת משימות מוגדרות היטב ודורשות מעט יצירתיות, אך עיצוב גרפי דורש לרוב גישה גמישה וניתנת להתאמה. במילים אחרות - תוכנת AI יכולה להיות הביצועיסטית הזולה והזמינה שלנו.
גם אם היום כולנו יודעים איך לתפעל תוכנות מחשב ואין לנו צורך בביצועיסט שיעשה את זה עבורנו, אנחנו עדיין נדרשים לפעמים לשכור את שירותיו של מאייר, של צלם או סתם מכלים שעות על נבירה באתרי תמונות שאנו צריכים. את כל הדברים האלו, שדורשים מאיתנו זמן, משאבים וכסף. AI יכולה לעשות במהירות, בקלות ובזול.
קחו מקרה שהיה באמת:
בעבודה על עיצוב כריכה לספר מסויים, הייתי צריכה תמונה של נערה בת שתיים-עשרה, לבושה בשמלת פשתן פשוטה בסגנון ימי הביניים.
מדובר בדרישה די ספציפית וגם אחרי שבזבזתי זמן יקר באתרי תמונות שונים, לא מצאתי שום דבר מתאים. האפשרות המתבקשת הייתה לחפש ילדה בגיל המתאים, לפנות לתופרת שתכין לי שמלה מתאימה, לשכור את שירותיו של צלם ולהשקיע יום עבודה שלם עבור צילומים. התהליך הזה היה גוזל ממני הן זמן והן כסף וסביר להניח שהלקוח לא היה מאשר חריגה שכזו מהתקציב.
אפשרות נוספת הייתה לפנות למאייר שמתמחה באיור ריאליסטי ולבקש ממנו איור מותאם, אך גם זה היה עולה כסף ויוצר עיכוב במהלך העבודה.
אפשרות אחרונה היא לשנות את הקונספט ולהתפשר על משהו שאינו בהכרח המענה הנכון ביותר.
במקום זה, נכנסתי לתוכנת Dall-e וביקשתי ממנה תמונה של נערה בת שתיים-עשרה, לבושה בשמלת פשתן פשוטה בסגנון ימי הביניים. תוך עשרים שניות קיבלתי את מה שרציתי. אמנם נדרשה לי עוד עבודה קלה (בעיקר בידיים. ממש כמו מעצבים אנושיים, גם תוכנות AI מתקשות עם ציור של כפות ידיים) אבל זה היה עניין של חצי שעה לכל היותר. והכי חשוב – זה היה בחינם.
הצלחתי לספק ללקוח שלי מענה מדויק ומקצועי ופחות זמן ובעלות נמוכה יותר שהשאירה אצלי רווח גדול יותר.
בינה מלאכותית יכולה לחסוך למעצבים זמן ולאפשר להם להתמקד בהיבטים היצירתיים של עבודתם במקום להסתבך בפרטים הטכניים. בינה מלאכותית יכולה גם לעזור במשימות כמו זיהוי תמונות, מה שיכול לחסוך למעצבים זמן בחיפוש אחר התמונות הנכונות לשימוש בפרויקט.
דרך נוספת שבה AI יכול להועיל למעצבים גרפיים היא לעזור להם ליצור עיצובים מותאמים אישית יותר עבור הלקוחות שלהם. אלגוריתמי בינה מלאכותית יכולים לנתח נתונים על קהל היעד של לקוח ולהשתמש בהם כדי ליצור עיצובים מותאמים אישית שסביר יותר שימשכו את הקהל הזה. זה יכול לעזור למעצבים ליצור חומרי שיווק יעילים יותר ובסופו של דבר לשפר את העסקים של הלקוחות שלהם.
בנוסף ליתרונות המעשיים הללו, AI יכול גם לספק השראה ורעיונות חדשים עבור מעצבים גרפיים. על ידי חשיפת מעצבים למגוון רחב יותר של אפשרויות וגישות.
בסך הכל, למרות שמובן שמעצבים גרפיים עשויים לחשוש מההשפעה הפוטנציאלית של AIעל המקצוע שלהם, חשוב לזכור שבינה מלאכותית אינה תחליף ליצירתיות ולמודעות תרבותית אנושית. במקום זאת, זה יכול להיות כלי רב עוצמה שיכול לעזור למעצבים לעבוד בצורה יעילה יותר וליצור עיצובים מתקדמים יותר עבור הלקוחות שלהם. במקום לפחד מבינה מלאכותית, אני ממליצה לאמץ זאת כהזדמנות לשפר את העבודה שלכם ולהשאר קדימה.
Comments